Bijenlint locatie Sutfene

 

Locatie St. Elisabeth van Sutfene heeft samen met NLDoet en woonbedrijf "Ons Huis” een deel van haar tuin bijvriendelijk gemaakt. Het gaat om een perk van ongeveer 8 x 4 meter en ligt midden in de tuin van St. Elisabeth. Op deze manier steunt Sutfene de stichting Zutphen Bijenstad

Vier mannelijke vrijwilligers, een persoon die zich als vrijwilliger voor een dag op de website van NLDoet heeft aangemeld en vier leerlingen hebben bij de aanleg van de tuin geholpen. Het perk is goed te zien vanuit het restaurant van St. Elisabeth en hierdoor dus ook mooi zichtbaar vanaf binnen.

Het perk is beplant met bijvriendelijke planten, zoals Wilde Marjolein, Vrouwenmantel, Lavendel, Kogeldistel en Lavatera. Daarnaast zijn er rode bessenstruiken, een appelboom en herfstframbozen geplant. De plantengroepen zijn verdeeld in kleine plantenbedjes, zodat er ruimte is om te wieden. Ook zijn er twee bedjes ingezaaid met bloemenweideplanten. De planten groeien goed en er zijn prachtige bloemen zichtbaar. Het perk wordt onderhouden door één van onze zelfstandige huurders die er erg veel plezier aan beleeft.


Terug naar de bijensite

 

 
       

Contact?

info@zutphenbijenstad.nl

 

 
Bijenlint Zutphen weergeven op een grotere kaart

2012 is het Jaar van de Bij

...  en daar zijn goede redenen voor:

  • Onze voedselvoorziening is voor een belangrijk deel afhankelijk van de bestuivende arbeid van bijen.
  • In de afgelopen jaren is er een onrustbarende bijensterfte in Nederland.
  • Omdat het Nederlandse landschap qua aanbod van bloemen sterk is verschraald, zijn vele soorten wilde bijen in gevaar.

We hopen dat het Jaar van de Bij de broodnodige aandacht voor de honingbij én wilde bijen zal opleveren. Op de website wordt u op de hoogte gehouden van alle activiteiten en nodigen we u uit om uw bijdrage te leveren.

kijk op: www.jaarvandebij.nl

 

© Bart Mendelson

De foto van de bij die we op onze site en ons drukwerk gebruiken is van www.scip.be

  De campagne Zutphen Bijenstad krijgt zaad gedoneerd van de Bijenstichting. De Haëlla Stichting en het Oranjefonds ondersteunen het project Bijenlint.