Bijenlint locatie Hemonystraat


Op 19 maart 2011 zijn een aantal buurtbewoners gestart met het bijenlint in de Hemonystraat. Dat het een hele klus zou worden was duidelijk, maar met vereende krachten hebben we het stuk struikgewas omgetoverd tot een mooi stuk bijenlint. We krijgen veel belangstelling van de buurt en als we een tuindag hebben komen er spontaan mensen langs die ook nog wel wat plantjes voor ons hebben.

Er staan veel verschillende soorten bloemen in de tuin en we hebben een kruidencirkel aangelegd met verschillende soorten kruiden o.a. bieslook, munt, tijm.

Kijk naar de foto's en kom gerust eens langs als je mee wilt werken of gewoon even wilt genieten van de mooie bloemen en planten!

Wij werken 1x per maand in de tuin. De tuinwerkdag is van 10.00 - 14.00 iedere 2e zaterdag van de maand. Tijdens de koffie wordt besproken wat er moet gebeuren en gaat iedereen lekker aan het werk.

Activiteiten:
14 Juni:  Tuinwerkdag 10.00 uur tot 14.00 uur

Terug naar de bijensite

  
       

Contact?

info@zutphenbijenstad.nl

 

 
Bijenlint Zutphen weergeven op een grotere kaart

2012 is het Jaar van de Bij

...  en daar zijn goede redenen voor:

  • Onze voedselvoorziening is voor een belangrijk deel afhankelijk van de bestuivende arbeid van bijen.
  • In de afgelopen jaren is er een onrustbarende bijensterfte in Nederland.
  • Omdat het Nederlandse landschap qua aanbod van bloemen sterk is verschraald, zijn vele soorten wilde bijen in gevaar.

We hopen dat het Jaar van de Bij de broodnodige aandacht voor de honingbij én wilde bijen zal opleveren. Op de website wordt u op de hoogte gehouden van alle activiteiten en nodigen we u uit om uw bijdrage te leveren.

kijk op: www.jaarvandebij.nl

 

© Bart Mendelson

De foto van de bij die we op onze site en ons drukwerk gebruiken is van www.scip.be

  De campagne Zutphen Bijenstad krijgt zaad gedoneerd van de Bijenstichting. De Haëlla Stichting en het Oranjefonds ondersteunen het project Bijenlint.